Sauerland: van alles te doen en te beleven!

Willingen ligt slechts enkele uurtjes rijden van Nederland en dat maakt deze plaats zo aantrekkelijk. Zodra je er arriveert, waan je je in een heel andere wereld. Je vind er prachtige bossen, weiden, riviertjes en meren. Willingen is vanouds bekend als een centrale toeristenplaats met volop levendigheid, leuke winkels en een ruime keuze aan restaurantjes waar je goed kunt eten voor een 'leuke' prijs .

 In de omgeving van Willingen vind je lieflijke dorpen, leuke stadjes en vooral veel groen. Bovenop de heuvels, de hoogste zijn tussen de 800 en 900 meter hoog, kan het landschap er in de winter prachtig wit uitzien. De lente met het jonge groen en de herfst met zijn prachtige kleuren zijn wellicht nog mooiere plaatjes. Een ideale omgeving voor een leuke vakantie of een weekendje weg, in alle seizoenen!

 

Met rond 1,2 miljoen overnachtingen per jaar en 9.000 gastenbedden is Willingen een van de tien populairste vakantiebestemmingen in Duitsland. Uniek is dat de sfeer er erg gemoedelijk is. In Willingen verveel je je nooit! Er is van alles te doen en te beleven! Kijk hier welke activiteiten tot de mogelijkheden behoren.