In Willingen verveel je je nooit

In Willingen is heel veel te doen en te beleven! Er is zoveel te doen, je hoeft je nooit te vervelen. Hieronder vind je een overzicht van een aantal activiteiten.

Afbeelding invoegen  
Lagunenbad Willingen
 
 
In WIllingen kun je heerlijk zwemmen in het subtropisch zwembad met twee binnen- en buitenbaden, leuke glijbanen, een zonneweide, een whirlpool, watervallen en fonteinen. Voor de kleintjes is een een zwembad met veel speelmogelijkheden. www.lagunenerlebnisbad.de.
 
Openluchtbad Usseln

Willingen-Usseln beschikt over een prachtig verwarmd openluchtbad waar het zomers goed toefen is! Informatie over de openingstijden vind je op de website van het zwembad.

Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

Moutainbiken

Voor mountainbikers is de omgeving van Willingen een waar paradijs!
Op de Ettelsberg in Willingen heb je diverse mountainbike-mogelijkheden, waaronder een downhill-parcours. Kijk voor meer informatie op de website van de Ettelsberg.
Sportievelingen kunnen zich helemaal uitleven in de Bike Arena Sauerland. Een enorm gebied rondom Willingen, Winterberg, Schmallenberg, Hallenberg, Medebach, Brilon, Kirchhundem, Lennestadt, Olsberg en Eslohe, met 37 routes in totaal 1400 kilometer. De routes zijn van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden: www.bike-arena.de.
  
Schaatsen
 
Schaatsen kun je zomer en winter op de 30 x 60 m grote ijsbaan in Wilingen. Deze biedt in de zomer en in de winter ideale mogelijkheden voor afwisselend schaatsplezier met vette muziek, disco-avonden en nog veel meer. Neem je eigen schaatsen mee of huur ze bij de baan. Boven het ijs is een café, van hieruit kijk je uit over de ijsbaan. (De ijsbaan is in de zomer een korte periode gesloten i.v.m. onderhoud). Meer info vind je hier.
 
 
  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen  
Wandelen

Wandelen is het gehele jaar door mogelijk en is tijdens ieder seizoen de moeite waard. Geniet van het prachtige landschap met bergen, grandioze uitzichten en weide velden.
Sauerland is dan ook een echte wandelregio. Willingen heeft 300 km wandelpaden.
In en rond Willingen zijn veel (ook kortere) wandelroutes aangelegd. De Uplandsteig is een pittige wandelroute van 64 km lengte. De route voert u door de gehele gemeente Willingen (Upland) langs alle 9 dorpjes. U loopt door gemengd bos, beukenbos, dennenbos, velden, bloeiende weiden, door drassige gebieden en over de Hochheide.
 
 
 
Kyrillpad

Over het Kyrillpad vind je niet veel informatie op internet, vandaar dat wij er op onze site aandacht aan besteden. Het is leuk om het Kyrillpad op te zoeken als je op de Ettelsberg bent.

Het jaar 2007 begon stormachtig toen in de nacht van 18 januari 2007 de orkaan Kyrill over het Sauerland trok en grote schade aanrichtte. In het totaal vielen in het Sauerland op een oppervlakte van 50.000 hectaren circa 25 miljoen bomen, voornamelijk dennenbomen. Ook rond om Willingen heeft de storm grote gaten in de bossen achtergelaten. Op vele plaatsen is men sindsdien bezig, de stormschade op te ruimen. De schade zal nog lang te zien blijven. In een klein gebied op de Ettelsberg is dat ook precies de bedoeling. Hier werd een 400 m lang natuureducatie pad aangelegd, waar de gevolgen van de de storm goed te zien zijn. Het Kyrill-pad voert door een door de storm veranderd bosgebied, waar sinds de storm niets gewijzigd werd. Het natuurlijk behouden pad leidt langs omgevallen stammen en boomstronken. Over wortelballen en afgebroken stammen zijn bruggen en kleine houten trappen gemaakt. Vanaf een uitzichtplatform kan men het ongeveer één hectare grote gebied overzien. Een leuke attractie; goed schoeisel is een must.


  Afbeelding invoegen
  
Hieronder vindt u een overzicht van een nog meer binnen- en buitenactiviteiten die ook zeker de moeite waard zijn. Door op de link te klikken komt u op de website van de betreffende activiteit.
 
Skispringschans
Klimmen in de klimhal
Melkmuseum
Glasblazerij
Kabelbaan
Hochheidetoren
Bowling
Karten

Minigolf kan zowel in Willingen als in Usseln. Bij de minigolfbaan in Usseln is tevens een leuke speeltuin. Op de website van Tourist Information Willingen vindt u nog veel meer informatie.